KYK yurtlarının 2023-2024 öğretim yılı için fiyatları belirlendi. Yurt tipleri sırasıyla 1. tip, 2. tip, 3. tip, 4. tip, 5. tip ve 6. tip olarak adlandırılıyor. Yurt ücretleri, odanın büyüklüğü, kalan kişi sayısı, tuvalet ve banyo gibi özelliklere göre belirlenmektedir. Bu yıl KYK yurt ücretleri ne kadar oldu?

Bu yıl, üniversiteye başlayacak adaylar KYK yurt başvurularını bekliyor. KYK yurt başvuru tarihinin yanı sıra güncel yurt ücretlerinin de ne kadar olduğu merak ediliyor. Yeni dönem KYK yurt ücretleri açıklandı.

KYK YURT ÜCRETLERİ NE KADAR?

KYK yurtları, odanın büyüklüğü, kalan kişi sayısı, içerisinde tuvalet banyo olması gibi özelliklere göre sınıflandırılıyor. Bu sınıflandırmaya göre en ucuz yurt 1. tip olarak belirlenirken, en yüksek ücrete sahip olan yurt ise 6. tip olarak seçenekler arasında yer alıyor. İşte yeni dönem KYK yurt ücretleri:

    1. Tip: Aylık 345 TL
    1. Tip: Aylık 405 TL
    1. Tip: Aylık 480 TL
    1. Tip: Aylık 510 TL
    1. Tip: Aylık 570 TL

İLK KAYIT ÜCRETİ NEDİR?

Öğrencilerin yurda ilk defa kaydolmaları durumunda ödemeleri gereken ücrete “ilk kayıt ücreti” denir. Bu ücret, günlük yatak ücreti ve güvence bedelini içerir. İlk kayıt ücreti, öğrencinin yerleştirildiği yurda ve yerleştirme tarihine göre değişiklik gösterebilir. İlgili banka ATM’lerinde veya GSB Yurt ve Kredi Ödemeleri ekranında, otomatik olarak görünen tutarın öğrenci tarafından ödenmesi gerekmektedir.

KAYIT ÜCRETİ YATIRILDIKTAN SONRA NE YAPILMALI?

İlk kayıt ücreti ödendikten sonra, öğrencilerin öncelikle e-Devlet üzerinden “Yurt Kayıt İşlemleri” bağlantısına girerek taahhütnameyi onaylamaları gerekmektedir. Daha sonra, başvuru sonuç ekranında belirtilen belgelerin yurt müdürlüğüne teslim edilmesi gerekmektedir.

Facebook 0972939830 Tải tài liệu
luyện thi IELTS
Kiểm tra trình độ

Error: Contact form not found.