Sanat Terapisi özelikle ergenleri ve çocukları cezbeder ve belirlenen görüşme saatlerine uymakta zorluk çekmezler hatta bir çoğu sürecin sonunda psikologlardan ayrılmak istemez.  Peki çocuklarını sanat terapisine götürmeye karar veren ebeveynlere düşen görev nedir?  Öncelikle eğer çocuğunuz nereye gittiğini algılayacak bir yaş ve kapasitede ise onunla konuşun, nereye gideceğinizi anlatın. Zaten oraya geldiğinde çocuk şaşıra şaşıra  Sanat Terapisi sürecine başlamış olacak.  Sanat Terapisi danışan kadar uzman için de eğlenceli bir süreçtir.  İletişim ve aradaki bağ daha hızlı gelişir, böylece paylaşım daha da artar.
İç dünyamızı dışavurumla açığa çıkaran Sanat Terapisi özellikle Amerika’da çok yoğun olarak kullanılmaktadır.  Çocuklar, ergenler ve çocukluğunu neredeyse unutmuş olan ergenler için çok etkili olan bu yöntem, içerideki patlama noktasını rahatlatmaktadır.  Tıpkı patlamak üzere olan bir basınç kabininin vanasını açmak gibi….
Günümüzde Sanat Terapisi’nin en yaygın olarak kullanıldığı alanlar:
* Günlük stresten uzaklaşmak & İç dünyanızı keşfetmek.
* Terapi sürecinde iletişim güçlüğü çekenlerle iletişimi güçlendirmek.
* Takım çalışanlarının ve ayrı ayrı bireylerin motivasyonunu arttırmak ve takım ruhunu geliştirmek.
ERGENLERDE SANAT TERAPİSİ
Artık içine kapanmış, ne yapacağını şaşırmış, sürekli sorgulayan ergen, bir psikologdan ötekine gidiyor ( ya da götürülüyor) ve sorunlarını anlatıyor ancak bazen kelimeler de yeterli olmuyor. İçindeki asabiyeti, öfkeyi, çığlıkları terapiste kelimelerle anlatamıyor.
Bu durumda Dışavurumcu Sanat Terapisi ergenin ve ailesinin yardımına yetişiyor. Renkler, çizgiler ve sadece o. Müdahale eden yok, zorlayan yok, kendi istediği şekilde iç dünyasını yansıtma özgürlüğüne sahip. Sanat ile Terapi birleştiğinde sahnede O’ndan başka kimse kalmıyor, ta ki içindekileri dışa vuruncaya ve rahatlayıncaya kadar. Daha sonra da bu ortaya çıkanların üzerinde düşünmeye başlayacak ve terapist ile birlikte bir adım daha ileri bir noktadan terapiye başlayacak…
ÇOCUKLARDA SANAT TERAPİSİ
Bazılarımız günlük yaşamda keşke çocuk olsaydım der… Ancak çocukların gözü ile dünyaya bakınca istediklerini anlatmak için ne kadar zorlandıklarını açıkça fark edebilirsiniz. Ağlarlar, red ederler, bağırırlar, size anlamsız gelen hareketlerde bulunurlar, oyuncaklarını parçalarlar vs.. Esasında hepsi iletişim içindir.
Sanat Terapisi ise çocuklarla olan iletişimi kolaylaştırır. Eğlenerek bize iç dünyalarını aktarmalarını sağlar.
Resim yapmayı bütün çocuklar sever, çünkü güzel olacak olmayacak diye kaygıları yoktur. Sadece içlerindeki duyguları, düşünceleri aktarmak için kullanırlar ellerindeki malzemeleri… Gerek hamur olsun, gerek bir fırça , ya da bir kalem bu araçlar çocuğunuzun gizli dünyasına açılan pencereyi aralar.
Sanat terapisinde kullanılan güvenilirliği ve geçerliliği sağlanmış testler ise çocukların ruhsal sağlıklarını ölçmemize daha da yardımcı olur.
Facebook 0972939830 Tải tài liệu
luyện thi IELTS
Kiểm tra trình độ

Hata: İletişim formu bulunamadı.